Viervoeter vakantie
Een vakantie voor honden
Viervoeter vakantie
Een vakantie voor honden

U bent hier

Omgeving

Omgeving
Fietsen
  • Fietsen
  • Texel
  • Texel
  • zeehond
  • Strand

De ligging van Kustpark Texel is ideaal wanneer u van rust en ruimte houdt. Binnen een paar minuten staat u op het strand of in de duinen en kunt u genieten van de prachtige natuurrijke omgeving dat het eiland Texel te bieden heeft. Hiernaast zijn er op het eiland meerdere musea ’s en andere uitjes te vinden of kunt u gaan winkelen in een van de dorpjes zoals De Koog of Den Burg.  

In de winterperiode (1 september tot 1 maart) mogen honden op alle stranden van Texel los. In de zomerperiode (1 maart tot 1 september) moeten honden op de bewaakte stranden aan de lijn, maar op de onbewaakte stranden mogen ze het hele jaar los.

In het duingebied mogen honden in de wintermaanden los tussen paal 12 (bij de Jan Ayeslag, ten noorden van Den Hoorn) en paal 18,5 (bij camping Kogerstrand, ten zuiden van de Koog).

In principe mag uw hond overal in het Texelse dennenbos en ook in het Krimbos loslopen. Er geldt geen aanlijnplicht. Alleen in de gebieden waar grazers of vee loopt, dient u de hond wel even aan te lijnen. In natuurgebied "De Slufter" moeten honden wel het hele jaar aan de lijn.

De leukste uitstapjes met de hond

duinen
Duinen van Texel

De kust van Texel bestaat uit een afwisselend natuurlandschap met duinen, bossen en heidevelden. Een voordeel van een vakantie op Texel is dat op een groot deel van het eiland uw hond los mag lopen. In de natuurgebieden en in de zomer op bewaakte strandgebieden dient uw hond wel aangelijnd te zijn. Ontdek dus samen met uw viervoeter de bijzondere natuur die Texel te bieden heeft. 

Museum
Juttersmuseum Flora

Vlakbij het vakantiepark vindt u Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora. Beleef de wereld van strandjutten en visserij op Texel en zie met eigen ogen wat er de afgelopen 75 jaar allemaal op het strand is gevonden. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht door het museum waarbij ze mee kunnen doen aan leuke spellen. En uw hond die is natuurlijk ook welkom. 

De Koog
De Koog

Voor een gezellig dagje winkelen op Texel kun je terecht in De Koog op een paar minuten afstand van Kustpark Texel. Leuke kleine winkeltjes en gezellige terrassen zorgen voor een fijne sfeer in dit dorp. Vanaf het strand loopt u zo het centrum van deze badplaats in.