Viervoeter vakantie
Een vakantie voor honden
Viervoeter vakantie
Een vakantie voor honden

U bent hier

Omgeving

Omgeving
Bos
  • Bos
  • kasteel
  • de peel
  • terras
  • varen

Limburg is niet voor niets de favoriete vakantieprovincie in Nederland. Weerterbergen wordt omringd door bossen om mooie wandelingen of fietstochten te maken. Gaat u liever de stad in? Het park ligt op korte afstand van grotere steden als Eindhoven en Venlo. Maar ook Weert zelf is zeker een bezoek waard. Neem een kijkje in de sfeervolle binnenstad en vergeet dan vooral niet de Sint Martinuskerk te bezoeken. 

In het Nationaal Park de Grote Peel kun je erg mooi wandelen. Uw hond is hier toegestaan, maar moet wel aan de lijn omdat er wilde paarden en koeien rond kunnen lopen. Ook in het bosgebied van Weerter- en Budelbergen dient uw hond aangelijnd te zijn.

Houd uw hond ervan om lekker los rond te rennen? Op de Molenheide in het Leenderbos, op een half uurtje afstand van Weerterbergen, morgen honden het gehele jaar los lopen. Bekijk het losloopgebied.

 

De leukste uitstapjes met de hond

arcen
Kasteeltuinen Arcen

Neem het gezin inclusief hond mee uit naar een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa en ontdek maar liefst 15 verschillende tuinen. U kunt aansluiten bij een van de gratis rondleidingen en regelmatig genieten van een muziekoptreden of roofvogelshow. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Een uitstapje naar deze bijzondere kasteeltuinen is goed te combineren met een bezoek aan het bourgondische dorp Arcen dat maar op 5 minuten loopafstand ligt. 

Aardbeienland
Het Aardbeienland

Bent u ook een aardbeienliefhebber? Bezoek dan in de zomer Het Aardbeienland in Horst. U kunt hier niet alleen allerlei heerlijke creaties met verse aardbeien proeven, maar ook van alles te weten komen over deze vrucht bij het aardbeienmuseum en zelf aardbeien plukken. Kinderen kunnen meedoen aan speuractiviteiten of lekker spelen in een van de speeltuinen. En uw hond? Die is natuurlijk ook welkom!

Nationaal Park De Groote Peel

Bezoek samen met uw hond dit prachtige vogelrijke natuurgebied bestaande uit water, moeras, heide en bos. Bij het bezoekerscentrum kun u informatie vragen over wandelroutes. Een heerlijk dagje uit in de natuur voor u en uw hond. In verband met de vele wilde dieren in het nationaal park dient u hond wel aangelijnd te blijven.